Viaferrata-balkan

Nastavak via ferrate Paolo Dieci

Nastavak Via ferrate Paolo Dieci vest je koja će obradovati sve one koji su posetili ovu feratu u blizini Kladnja u Bosni i Hercegovini. Verujemo da svi koji su imali prilike da se penju ovom feratom nose pozitivne impresije sa nje. Jedina njena mana je što je kratka, ali neće još dugo biti tako. Još letos su počeli radovi na izgradnji drugog dela ferate, a kako nam je preneo Admir Andelić Tomba, idejni tvorac i graditelj Paolo Diecija, na proleće se planira završetak radova, otvaranje nove deonice i povezivanje sa postojećom feratom.

Via ferrata Paolo Dieci - Drugi deo
Ruta drugog dela ferate - Izvor: Penjački klub UP

Izgradnja novog dela

Izgradnju novog dela ferate sprovodi Penjački klub UP, preko projekta Via Ferrata. Projekat su podržali Turisticka Zajednica Tuzlanskog Kantona, Ministarstvo trgovine turizma i saobraćaja, JU Zaštićeni pejzaž Konjuh i opština Kladanj.

Novi deo ferate biće dugačak 170 m, sa visinom od 60 m. Planira se i izgradnja jednog visećeg mosta koji će spojiti dve stene. Kada se spoji sa prvobitnom feratom, ukupna dužina iznosiće oko 400 m, sa 200 m visinske razlike.

Detalje o via ferrati Paolo Dieci možete pogledati na stranici viaferrata.rs/mapa-via-ferrata-u-regionu/via-ferrate-bosna-i-hercegovina/via-ferrata-paolo-dieci.

viaferrata.rs 17.01.2023.

Podeli:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Ostavite odgovor